Covid-19

Afstand tot de chauffeur

Uw chauffeur houdt altijd 1,5 meter afstand

Voor onze medewerkers is de standaard procedures aangepast aan het RIVM Corona afstandsbeleid. Hieronder geven we aan hoe de chauffeur zich bij uw in- en uitstappen EN tijdens de taxirit zal gedragen.

We begrijpen goed dat het wellicht in uw ogen soms omslachtig is. Wij vragen uw begrip dat wij ons aan de landelijke beleidsregels dienen te houden om onze werkzaamheden veilig te kunnen doen. En we wensen u en onze medewerkers een gezonde toekomst, en dus zijn onderstaande handelingen noodzakelijk.

1. De taxibus komt aanrijden

Houd afstand van eventuele medereizigers die op hetzelfde opstappunt verzameld zijn. Geef elkaar de ruimte. Geen haast, u heeft alle tijd.

2. De chauffeur verlaat de taxibus

De chauffeur verlaat de taxibus via de instapdeur. Wilt u svp afstand houden van de instapdeur en ruimte voor de chauffeur maken zodat hij met 1,5 meter afstand langs u kan lopen. Hierna kunt u het voertuig betreden en plaats nemen. De chauffeur sluit de deur achter zich. Wilt u tijdens de reis achter de rode lijn op de vloer blijven.

3. Uw bagage in de taxibus

Kleine handbagage gelieve zoveel mogelijk mee de bus in nemen. Bent u niet in staat om grotere koffers, kinderwagens of rollators de taxibus in te brengen. Dan kunt u deze buiten de taxibus neerzetten, waarna de chauffeur deze in de taxibus plaatst. Bij deze handelingen bewaren we altijd de 1,5 meter afstand en proberen we direct onderling contact te vermijden.

4. Neem plaats op 1-2-3-4-5 stoelen

De taxibus beschikt over 5 zitplaatsen. Vooraf weten we dat uw plaatsje beschikbaar is. Wilt u zo ver mogelijk de bus inlopen en in volgorde de zitplaatsen vullen. Van achter naar voren. Dit is nodig, omdat u dan niet onnodig dicht langs elkaar hoeft te lopen.

5. De chauffeur en uitstappen

Bij het arriveren van het eindpunt, zal de chauffeur u voorgaan bij het verlaten van de taxibus. Dan graag de passagiers voorin de taxibus eerst laten uitstappen. Dit voorkomt onnodig langs elkaar lopen.

6. Chauffeur bedanken

Bedanken doen we in deze tijd helaas ook op afstand. Dus handen geven, dat doet de chauffeur niet. Maar alle andere vormen van afstandcontact mag u helemaal naar eigen inzicht toepassen. Dus zwaai, groet, knik of al wat u zelf wenst 😉

Wij vinden het fijn om u als passagier te verwelkomen.

Team Goverde