Covid-19

Desinfecteren na iedere taxirit

Wij desinfecteren zodat u zo veilig mogelijk reist

Al onze voertuigen zijn voorzien van desinfectiemiddel en doeken. Zo kan de chauffeur na iedere rit, de handvatten, armsteunen, spatscherm, pinapparaat etc uitgebreid ontsmetten. Zo bent u gegarandeerd van een zo veilige mogelijke reis.

Gemeenschappelijke ruimte zo veilig mogelijk maken. Dat doen we samen.

Professionele desinfectie is een bewezen technologie die zorgt dat bacteriën en virussen worden bestreden. We volgen hierin zoveel mogelijk de richtlijnen van het RIVM. Openbare (buiten)ruimtes worden niet gedesinfecteerd. Het blijkt dat de kans zeer klein is dat iemand besmet wordt via bijvoorbeeld vloeren, bankjes, speeltoestellen in een speeltuin of relingen op het station. Het is niet nodig om hier desinfectiemiddelen te sproeien. Het voegt niets toe en het kan schadelijk zijn voor mens en milieu. Daarbij kunnen ziekteverwekkers ongevoelig worden voor een desinfectiemiddel als je het vaak gebruikt. Het werkt dan niet meer. Normaal reinigen met water en zeep is voldoende.

Was uw handen voor- en na de taxirit

Het is volgens het RIVM niet nodig om thuis met desinfectiemiddel te gebruiken. Wel raden we u aan om voorafgaand en na uw taxibezoek uw handen te wassen. Het is voldoende om dit met water en een beetje zeep te doen. Het is voldoende om enige ziekteverwekkers te verwijderen.

Kunt u ziek worden van het coronavirus wanneer u oppervlakken aanraakt of vastpakt in onze taxibus

Volgens de RIVM is de kans klein dat u ziek wordt wanneer u in een winkel of bij iemand op bezoek, spullen of oppervlakken aanraakt of vastpakt. Voorkomt simpelweg met uw handen in uw gezicht te komen en was regelmatig uw handen met water en zeep. Dat lijkt voor nu voldoende.

bron: www.rivm.nl/hygiene