Covid-19

Mondkapje wel/niet in de taxi

Draagt u wel of niet een mondkapje in onze taxibussen

De basisregels in Nederland zijn: bent u verkouden, koortsing, hoesterig of heeft u een loopneus ga dan NIET naar buiten. We vertrouwen op uw wijsheid om u daar aan te houden. Wij kunnen en willen niet iedereen persoonlijk controleren.

Bij Taxi Goverde hebben we gekozen voor de 1,5 meter maatregel in combinatie met preventie-schermen rondom onze medewerkers. In feit voldoen we daarmee aan de eisen, en zijn we van mening dat alle passagiers veilig zijn.

Mondkapjes zijn niet verplicht

In onze taxibussen zijn mondkapjes niet verplicht. Toch kan het zijn dat wanneer onze chauffeur bemerkt dat een van de passagiers bovengenoemde symptomen lijkt te vertonen, hij/zij zal vragen om het opzetten van een mondkapje. Neemt u dus svp wel uw eigen mondkapje mee, als voorzorg.

Mondkapjes op bij het vastzetten van een rolstoel

De chauffeur zal bij het vastzetten van de rolstoel een mondkapje dragen. De rolstoelinzittende is van harte welkom, maar gelieve ook een mondkapje mee te nemen. Dragen van het mondkapje is in dit geval alleen nodig tijdens het vastzetten van de rolstoel. Tijdens de reis mag u zelf beslissen om uw mondkapje tijdelijk weg te nemen. Bij het losmaken van de rolstoel geldt natuurlijk dezelfde regel.

Mondkapjes mag wel

Wanneer u dat zelf prettig vindt, mag u zelf kiezen voor uw eigen extra bescherming. Mondkapjes dient u zelf mee te nemen. En u kunt zelf beslissen of u deze wenst te gebruiken. Voorkomen is beter dan genezen.