Covid-19

Mondkapje wel/niet in de taxi

monkapje in taxi

Draagt u wel of niet een mondkapje in onze taxibussen

De basisregels in Nederland zijn: bent u verkouden, koortsig, hoesterig of heeft u een loopneus ga dan NIET naar buiten. We vertrouwen op uw wijsheid om u daar aan te houden. Wij kunnen en willen niet iedereen persoonlijk controleren.

Bij Taxi Goverde hebben we gekozen voor de 1,5 meter maatregel in combinatie met preventie-schermen rondom onze medewerkers. In feit voldoen we daarmee aan de eisen, en zijn we van mening dat alle passagiers veilig zijn.

Mondkapjes bij 1,5 meter afstand niet verplicht

In onze taxibussen t/m 5 personen en onze VIP-bussen t/m 6 personen zijn mondkapjes niet verplicht. In deze bussen is de 1,5 meter afstand mogelijk tijdens het vervoer. Toch kan het zijn dat wanneer onze chauffeur bemerkt dat een van de passagiers bovengenoemde symptomen lijkt te vertonen, hij/zij zal vragen om het opzetten van een mondkapje. Neemt u dus svp wel uw eigen mondkapje mee, als voorzorg.

Nieuwste regelingen per 1 juli 2020:

Passagiers van basis- en voortgezetonderwijs

De chauffeurs zal een chirurgisch mondkapje dragen en neemt een gezondheidscheck af. Kinderen, jongeren en leerlingen in deze leeftijd dragen geen mondkapjes en bij hen is de 1,5 meter afstand onderling geen eis. De maximale bezetting van de bus kan gebruikt worden. Alle stoelen zijn beschikbaar

Zorgvervoer, zoals deeltaxi PZN, Valys, dagbesteding voor reizigers met leeftijd 18+

De chauffeur draagt een chirurgisch mondkapje en neemt een gezondheidscheck af. Passagiers dragen een niet-medisch mondkapje. Alle stoelen in de bus zijn beschikbaar en ook scootmobielen kunnen weer mee in onze bussen.

Taxivervoer voor zakelijk en consument

Uw chauffeur draagt een chirurgisch mondkapje en neemt een gezondheidscheck af. Bij vervoer t/m 5 personen en met 1,5 meter afstand is een mondkapje niet nodig. Vanaf 5 PLUS en indien de 1,5 meter niet bewaard kan worden dienen alle reizigers <13 jaar een niet-medisch mondkapje te dragen. In dit laatste geval kunnen alle stoelen van de bus en taxi gebruikt worden. Voor uw veiligheid hebben we in bepaalde gevallen wel fysieke transparant afscheiding aangebracht tussen het chauffeurs- en passagiers gedeelte.

Dus vuistregel (13+ leeftijd)

Reizen t/m 5 en 1,5 afstand = GEEN mondkapje

Reizen vanaf 6 zonder 1,5 meter afstand = WEL mondkapje

 

Mondkapjes op bij het vastzetten van een rolstoel

De chauffeur zal bij het vastzetten van de rolstoel een mondkapje dragen. De rolstoelinzittende is van harte welkom, maar gelieve ook een mondkapje mee te nemen. Dragen van het mondkapje is in dit geval alleen nodig tijdens het vastzetten van de rolstoel. Tijdens de reis mag u zelf beslissen om uw mondkapje tijdelijk weg te nemen. Bij het losmaken van de rolstoel geldt natuurlijk dezelfde regel.

Mondkapjes mag wel

Wanneer u dat zelf prettig vindt, mag u zelf kiezen voor uw eigen extra bescherming. Mondkapjes dient u zelf mee te nemen. Voorkomen is beter dan genezen.

Samen verder. Samen save. Tot ziens in onze taxi’s.