Covid-19

Preventiescherm

Corona-scherm beschermt passagier en chauffeur

In vrijwel alle taxibussen van Taxi Goverde hebben we schermen achter de chauffeur aangebracht. Een voorziening die u beschermt en onze medewerkers. Hieronder vertellen we daar iets meer over.

Waarom hebben onze bussen een hoestscherm?

Zoals bij u waarschijnlijk wel bekend is, verspreidt het coronavirus zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Een spatscherm houdt deze druppeltjes tegen. En daardoor bent u en onze chauffeur beschermt tijdens de taxirit. Het is vervaardigd van veilig kunststof dat speciaal voor al onze voertuigen op maat wordt gemaakt. Bij geval van breuk is er geen versplintering, dus het voldoet aan alle vervoerseisen en veiligheid.

Locatie anti-corona scherm

Het preventiescherm is bevestigd direct achter de stoelrug van de chauffeur. Vast aan de constructie van de bus. Op deze manier is de passagiersstoel direct achter de chauffeur inzetbaar. Wel dient u altijd achter de rood-wit gestreepte lijn op de vloer te blijven, zodat u altijd op juiste afstand van de chauffeur blijft.

Materiaal van de preventieschermen

Polycarbonaat

Reiniging van het preventiescherm

Na iedere dagdienst van de chauffeur wordt het scherm gereinigd met een niet-aceton-houdende anti-statische kunststofreiniger met glasdoek. Dit vindt meestal plaats in onze hoofdvestiging, maar kan ook door de chauffeur zelf worden gedaan. Alle chauffeurs hebben richtlijnen ontvangen hierover.

Samen met u reizen we veilig verder

 

Lees ook alle overige corona-maatregelen die we nemen op onze speciale Covid-personenvervoer informatiepagina

Tot ziens in één van onze taxibussen of VIP-bussen.

Team Goverde