Uiteraard is Taxi Goverde TX-keur gecertificeerd!

TX-Keur is het landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer. Het TX-Keur staat voor vakkundige chauffeurs en comfortabel en veilig taxivervoer. De kwaliteit en veiligheid van een taxirit zijn de belangrijkste pijlers waarop het TX-Keur is gebouwd. De stichting TX-Keur biedt een volledig pakket aan in de vorm van reglementen TX-Keur waarmee een taxi ondernemer aan kan tonen dat het bedrijf aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Het is een evenwichtig pakket en het bevat heldere richtlijnen waaraan de ondernemer die het TX-Keur moet voldoen. De belangen van reizigers, opdrachtgevers en taxi ondernemers zijn bij het TX-Keur in balans, waardoor TX-Keur het landelijke kwaliteitskeurmerk van de volledige taxibranche is.

Kies voor TX-keur

Opdrachtgevers in het het contractvervoer kiezen er steeds vaker voor om met TX-Keur bedrijven samen te werken. Hierdoor kunt u als consument rekenen op veilig en comfortabel vervoer. De bedrijven die het TX-Keur hebben behaald worden jaarlijks onafhankelijk getoetst. Daarnaast worden er continu tussentijdse kwaliteitscontroles gehouden op straat, bij ziekenhuizen, scholen en instellingen waar taxi’s vaak komen.

De taxichauffeur is goed opgeleid, kent zijn klanten en verstaat het vak. Hij (of zij) helpt u graag in- en uit de taxi, denkt met u mee en zorgt ervoor dat u veilig en comfortabel aankomt op de plek van bestemming.

Een taxi met het TX-Keur is:

 • Betrouwbaar: de ondernemer zorgt voor continuiteit
 • Veilig: de auto voldoet aan strenge veiligheidseisen
 • Netjes: zowel de auto als chauffeur moeten volgens criteria van het certificaat representatief te zijn
 • Onafhankelijk getoetst: criteria voor inspectie zijn door neutrale partijen vastgesteld. Alle taxiondernemers komen voor certificering in aanmerking, mits zij aan de voorwaarden voldoen.

En de taxichauffeur is:

 • Goed opgeleid: TX-Keur heeft een eigen pakket aan opleidingen, waardoor alle chauffeurs regelmatig worden bijgeschoold en hun kennis wordt opgefrist
 • Klantgericht: de chauffeur van een TX-Keurtaxi kent zijn doelgroep
 • Vriendelijk: de chauffeur van een TX-Keurtaxi is sociaal vaardig, helpt u bij het in- en uitstappen en spreekt zonodig de Engelse taal.
 • Goverde chauffeurs volgen jaarlijks training  en iedere 2 jaar een bedrijfsspecifieke training

Waaraan herkent u een TX-Keur taxi?

Een taxi met een TX-keur herkent u aan de blauwe sticker rechts op de voorruit.

Op de achterruit en de zijkanten van de taxi kunnen zich ook TX-stickers bevinden, dit is echter niet verplicht.

Veiligheid staat voorop

Uw zekerheid, onze zorg; Code Veilig Vervoer rolstoelen

Wij zijn gespecialiseerd in rolstoelvervoer en beschikken over een groot aantal moderne rolstoelvoertuigen die voldoen aan de nieuwste richtlijnen volgens Code VVR. Onze chauffeurs zijn altijd getraind voordat ze op weg gaan met de rolstoelbus en weten exact wat ze doen. De veiligheid van de passagiers is dus zeker in goede handen.

Onze chauffeurs worden extra getraind in het vastzetten van en rijden met rolstoelen. Tijdens deze training ervaren zij zelf hoe het aanvoelt om in een rolstoel vervoerd te worden. Naast het comfort en de veiligheid van de passagier, is het ook belangrijk dat onze medewerkers basiskennis hebben over het hun eigen fysieke belasting en het voorkomen van lichamelijke klachten aan rug, nek en schouders.

Opleiding is belangrijk, maar handhaving minstens zo essentieel. Daarom houden wij controles op de correcte uitvoering van het rolstoelvervoer. Wij conformeren ons hierbij aan de Code VVR die hiervoor de norm hebben bepaald. U heeft als opdrachtgever recht op kwalitatief rolstoelvervoer en zien dat u deze landelijke code kunt waarderen. Wij zullen in ieder geval nooit bezuinigen op veiligheid!

logo Code VVR

Meer weten over Code VVR? Bekijk hier de digitale versie: http://www.codevvr.nl/ebook/

onze chauffeurs werken volgens de Code VVR

Taxi Goverde rijdt met een groot aantal Mercedes-Benz sprinter rolstoelbussen.
Ons Garagebedrijf Goverde verzorgt het regelmatige technische onderhoud.

 • Mercedes-Benz E-klasse grijs

  Mercedes-Benz E-klasse grijs

 • Mercedes-Benz V-Klasse

 • Mercedes-Benz E-klasse zwart

 • Mercedes-Benz E-klasse wit

 • Mercedes-Benz VIP-bus 16 personen

 • VIP bus huren 16 personen

  Mercedes-Benz VIP-bus 13 personen

 • Mercedes-Benz VIP-bus 8 personen

 • Mercedes-Benz rolstoelbus

 • Mercedes-Benz touringcar 19 personen