Taxi Goverde is één van de grootste taxibedrijven in het westen van Noord-Brabant.

Sinds 1934 verzorgen we met persoonlijke aandacht alle vormen van professioneel personenvervoer in heel Nederland. Dit doen wij met een uiterst modern wagenpark van ruim 100 voertuigen en goed opgeleide, ervaren chauffeurs en kantoormedewerkers.

Klantvriendelijkheid, veiligheid en representativiteit

Staan bij ons hoog in het vaandel. Al onze medewerkers zijn hier iedere dag van doordrongen. We werken binnen de huidige kwaliteitsnormen en wettelijke voorschriften en bepalingen. Efficiënt en betrouwbaar. In al onze activiteiten en werkzaamheden staan wij garant voor:

Betrokken & zorgzaam

U stapt bij ons in de taxi. Dan mag u verwachten dat u veilig bent en wij goed voor u zorgen. Uw reservering krijgt onze volledige aandacht. We luisteren, denken mee en schakelen snel. Dat is onze belofte aan u; Jan en Harry.

Betrouwbaar

Sinds 1934 regelen wij personenvervoer, duurzaam, krachtig en betrouwbaar. Onze moderne taxi's zijn up to date en staan in contact met de centrale, zodat uw planning gehaald wordt.

Mensgericht

We worden blij van mensen en zijn oprecht geïnteresseerd in uw verhaal. Dat geeft ons energie en de motivatie om het beste uit onszelf te halen. En u als klant écht verder te brengen.

Altijd beschikbaar

Met ons team planners en vloot van ruim 100 wagens en 180 chauffeurs staan wij iedere minuut van de dag voor u klaar om u te brengen waarheen u maar wenst.

Geschiedenis van Taxi Goverde

Ruim 80 jaar personenvervoer

 • Rond 1934 rijdt opa Jan Goverde met zijn dienstauto van de Amro-bank de eerste klanten uit de regio rondt en schrijft zich in bij het gemeenteregister der koophandel. Lees hier meer wat er rond deze tijd afspeelde in regio Moerdijk.

 • Na de oorlog moet Jan Goverde opnieuw van start en doet dit gezamenlijk met een compagnon, Sjaak Kouters. Dit bleek een geweldig keuze want de naam Goverde en Kouters hoort men vandaag de dag nog steeds vallen!

 • Eind jaren zestig groeit het bedrijf, mede door de overname van West Brabant Express uit Breda verder uit met eigen touringcars, garagebedrijf en taxiservice. Inmiddels werken dan de 6 zoons van Jan in het bedrijf.

 • 1974 is het jaar dat de gebroeders Goverde het totale bedrijf overnemen en verder uitbouwen onder de naam West Brabant Expres.

 • Rond 1985 komen Harry en Jan, met de andere 4 neven meewerken binnen het familiebedrijf. Van de ‘junioren’ hebben er 5 duidelijk de ambitie om ook in het personenvervoer verder te gaan waardoor begin 90 de overname door de 3de generatie word voorbereid. Het bedrijf wordt in 3 disciplines opgedeeld.

 • In 1989 wordt Reisbureau de Pelikaan uit Breda overgenomen waardoor eigen reizen via de reisbureaus worden aangeboden.

 • In 1994 is het dan zover. Jan en Harry, zoons van Jac Goverde, gaan van start met de kleinste poot van het familiebedrijf en noemen dit: Taxi-& garagebedrijf Goverde. Al snel blijkt dat er kansen op de markt zijn. Op 1 januari van dat jaar starten we met 11 voertuigen en werken er net zoveel mensen.

 • Eind 1996 meld Niek van Drimmelen uit Klundert zich. Hij zag als concurrent in de taxibranche dat een fusie of overname noodzakelijk was om te kunnen groeien. Goverde kocht zijn bedrijf en er volgde er nog veel meer overnames die mede tot de huidige omvang geleid hebben. In de garage werken momenteel 10 personen en het taxibedrijf telt ruim170 medewerkers.

 • Ook aan de opvolging wordt gewerkt. In1993 wordt als eerste in lijn Dennis geboren, Luc en Steven zien in 1997 en 1998 het levenslicht. De vierde generatie?

Referenties

 • Pieter Couwenbergh

  Pieter Couwenbergh

  Surplus

  Goverde en Surplus kennen een jarenlange samenwerking. Niet enkel op het gebied van personenvervoer maar ook in het kader van gekoeld maaltijdentransport. Menu Surplus is de naam van de centrale keuken van Surplus van waaruit jaarlijks zo’n 350.000 maaltijden verdeeld worden over afnemers in West-Brabant. Vanuit Goverde worden wekelijks chauffeursdiensten geleverd om continuïteit te kunnen borgen bij ziekte of verlof van medewerkers in eigen dienst.

 • Evelien Roelands

  Evelien Roelands

  Gemeente Moerdijk

  De gemeente Moerdijk heeft meerdere malen Taxi Goverde ingezet om diensten te verlenen. Het is een erg flexibel bedrijf die graag meedenkt in de mogelijkheden. Hiernaast is de communicatie en samenwerking erg prettig. We hopen in de toekomst nog vaker samen te werken met Taxi Goverde.

 • Donald Hoogeweg

  Donald Hoogeweg

  Driving-Force België

  Als aanbieder van minibus services voor de Belgische markt hebben wij regelmatig behoefte aan extra capaciteit. Door de jaren heen is de Goverde Groep een betrouwbare partner gebleken. Een intense samenwerking die per project nog steeds beter wordt. Omdat we niet gauw tevreden zijn en vinden dat alleen op tijd zijn niet goed genoeg is. Samen succesvol door samenwerking. Dat is de basis van ons partnerschap.

 • Elize Weijtens

  Elize Weijtens

  Coördinator Samen Op Reis

  Al jaren werken wij samen met Taxi Goverde voor het vervoer van onze groepen – mensen met een verstandelijke beperking – die Samen Op Reis gaan. Prima geregeld; fijne chauffeurs met begrip voor onze doelgroep, áltijd op tijd aanwezig… kortom: wij zijn heel tevreden en blij met Taxi Goverde.

 • Edwin Leuris

  Edwin Leuris

  Directeur ABC-Specials BV

  Sinds enkele jaren zijn wij tevreden klant bij Taxi Goverde voor VIP-Vervoer met VIP-Busjes en Limousines. Omdat wijzelf alleen beschikken over grote VIP-Bussen vanaf 16 personen huren wij met regelmaat VIP-taxi- en VIP-Midibusjes in. Op deze manier bieden wij onze klanten een volledig aanbod VIP-vervoer. Omdat dit nu al jaren naar tevredenheid verloopt kan de samenwerking wat ons betreft nog jaren duren. Voor ons is Taxi Goverde dan ook een betrouwbare partner; stabiel, kwalitatief met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 • Marco Valk

  Marco Valk

  CCoSolo events/DMC/entertainment/locaties

  Taxi Goverde is zoveel meer dan alleen een taxi bedrijf. Voor Co Solo wordt al vele jaren het totale vervoer van onze gasten verzorgd. Daadwerkelijke flexibiliteit en een perfecte dienstverlening zijn de twee uitblinkende onderdelen van de samenwerking. In onze branche zorgen beiden voor het onderscheidende vermogen tijdens een evenement. Het maakt daarbij niet uit of het één taxi betreft of het gecoördineerde vervoer van duizenden gasten. Altijd blinkt Goverde uit. Een echte aanrader voor iedereen die geen zorgen wil hebben over het vervoer.

 • Eddy Belet

  Eddy Belet

  Dolfijn Vakanties

  Als vakantieorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking willen wij graag betrouwbaar vervoer van deur tot deur aanbieden. Voor ons is Goverde die betrouwbare partner. Ze begrijpen wat we willen en doen wat beloofd is.